Què sabem de Caldes de Malavella? - Hostal Fabrellas 1914
17620
post-template-default,single,single-post,postid-17620,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Què sabem de Caldes de Malavella?

Caldes de Malavella

30 oct. Què sabem de Caldes de Malavella?

Caldes de Malavella és un municipi de la província de Girona i una de les “joies” de la comarca de la Selva, per ser un enclavament que compta amb una extensa oferta turística que permet realitzar diferents activitats en relació amb els gustos d’una àmplia comunitat de visitants i turistes no només pròpiament a Caldes de Malavella sinó en altres comarques adjacents.

Breu història de Caldes de Malavella

Segons estudis recents la primera constància que es té de pobladors a Caldes de Malavella es remunta ni més ni menys que al Paleolític superior, es creu que els homes d’aquell llavors visitaven amb freqüència els paratges limítrofs al municipi ja que era una zona de pas per la qual circulaven els animals dels quals s’alimentaven.

S’han trobat jaciments en aquesta comarca que recolzen els resultats dels estudis realitzats, el que posa de manifest que la importància històrica de Caldes de Malavella ve de lluny.

Un altre aspecte de gran importància per a la història i el desenvolupament del municipi són les seves aigües termals que són riques en fòsfor i sals minerals als que s’atribueixen propietats curatives.

Van ser els romans els que al segle I abans de Crist comencen a valorar les propietats d’aquestes aigües i a explotar-les, per això construeixen durant l’època de l’emperador August les temes del Puig de les Ànimes i el Puig de Sant Grau, ambdues termes estaven situades estratègicament ja que eren a les proximitats de la Via Augusta pel que hi havia una gran afluència de visitants que eren coneixedors de les propietats curatives d’aquestes aigües pel que se sotmetien després del llarg camí a sessions d’hidroteràpia.

Estar pendents que al pròxim article us explicarem que activitats es podem fer a Caldes de Malavella des de l’hostal Fabrellas.

Us hi esperem perquè coneixeu millor aquest encantador poble.

.