Festes de tardor- La Castanyera - Hostal Fabrellas 1914
18372
post-template-default,single,single-post,postid-18372,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Festes de tardor- La Castanyera

28 oct. Festes de tardor- La Castanyera

Quan ve el temps de menjar castanyes… saps quina festa es? Exacte, la Castanyada,! Es celebra únicament a Catalunya i és una festa popular dedicada especialment a la tardor, és una tradició seguida durant molts anys pels catalans, molts la reconeixereu per la celebració que ha anat agafant protagonisme durant els darrers anys arribada dels Estats Units, la nit de Halloween, en que tots els nens i nenes surten pels carrers a demanar llaminadures a totes les portes amb la famosa frase “truco o trato”.

Aquí a Catalunya ho celebrem d’una manera bastant diferent, ens quedem a casa i gaudim de la tradició en família. I en què consisteix aquesta tradició? Bé, s’hi destaca per la seva gastronomia, ja que a taula no pot faltar en aquesta nit del 31 d’octubre, les castanyes, els panellets, els moniatos, vi dolç, moscatell i la carbassa.

Així doncs, durant el dia, moltes famílies van al bosc a agafar les castanyes que couran a la nit passant l’estona amb els seus.

Per altre part, els panellets son petits dolços que durant la setmana formen part de totes les fleques i escoles ensenyant als nens com fer-los. Es fan de mil gustos diferents però el més tradicional és el de pinyons. Amb els anys han anat agafant imaginació i s’han creat amb gustos normals i no tan normals, com per exemple afruitats, confitats, salats, amb fruits secs, de mango o maracujà, es a dir, per a totes les boques i preferències!

Per donar-vos un dia complet i celebrar amb nosaltres aquesta nit tan especial, et proposem varies idees per fer durant el dia, aprofitant sobretot que son Fires de Sant Narcís, patró de Girona, que es celebren des del 27 d’octubre al 5 de novembre de 2017.

Pel transport no et preocupis, perquè des de l’Hostal Fabrellas fins a l’estació de tren hi han 15 minuts escassos i et deixa al centre de Girona.

El primer que no et pots perdre són les castanyes, les pots trobar mentre dones un passeig per la Devesa amb les 23 parades que formen les anomenades “barraques”, l’olor t’atraurà fins aquesta parada, segur que les trobes!

El segon que et recomanem es que compris panellets a qualsevol fleca de Caldes de Malavella, on podràs triar entre molts gustos diferents i juntament amb això, tastar vi dolç o moscatell de Catalunya, no et defraudarà!