Coneix la Comarca de la Selva - Hostal Fabrellas 1914
17607
post-template-default,single,single-post,postid-17607,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Coneix la Comarca de la Selva

Hostal Fabrellas - comarca la Selva

01 maig Coneix la Comarca de la Selva

Al nord-est de la Comunitat Autònoma de Catalunya, i no molt lluny de la Província de Barcelona, es troba un dels territoris més emblemàtics i amb més contrast en tota la presentació turística d’Espanya. Aquest lloc, el qual limita al nord amb les comarques de la Garrotxa, el Gironès i Baix Empordà i al sud amb el Maresme, el Vallès i ni més ni menys que el mar Mediterrani, és representant d’una varietat paisatgística incomparable, capaç d’oferir la major experiència turística i que sens dubte, es portaria un paper principal pel que fa a qualitat d’allotjament i experiències per oferir.

Al cor d’aquesta comunitat, la qual es troba situada al nord-est de la península Ibèrica; trobem la esplèndida Comarca de la Selva. Aquesta comarca, situant-se a la Província de Girona i excloent únicament d’aquesta al municipi constituent de Fogars de la Selva, disposat dins de la Província de Barcelona; és idònia d’oferir una de les experiències turístiques més íntegres i completes dins del seu tipus, doncs, a més de presentar tota mena d’atraccions per la seva varietat natural i cultural, posseeix uns 994,9 km² d’extensió, la qual cosa la converteix en una comarca de proporcions reduïdes.

Aquest territori, que sense veto algun li convida a descobrir i apreciar els seus llocs paisatgístics, àrees recreatives, històries, tradicions i manifestos culturals, consta fins i tot d’uns 8 quilòmetres de platges i cales, punt mediterrani des del qual s’estén la Comarca feia les seves zones més urbanes i característiques a nivell cultural, gairebé confinant amb la Comarca del Gironès i trobant així dins de la Província de Girona al municipi emblemàtic de Caldes de Malavella.

Estudiant el territori de la comarca i així mateix començant pel mediterrani, des del litoral de la Costa Brava, trobem atractius turístics amb centenars d’anys d’antiguitat i amb una història a la qual sota qualsevol circumstància val la pena atendre. El primer d’aquests i un dels més recomanats pels residents de la zona, és conegut com El castell de Tossa de Mar. Així mateix, es diu que La Selva marca el començament de la Costa Brava, aquest lloc on es poden trobar un conjunt magnífic de platges i algunes Cales ideals per relaxar-se i construir certa empatia amb la natura i el seu espai de meditació. Aquesta zona, a més posseeix un repertori d’ofertes bastant complet pel que les activitats aquàtiques que es podran desenvolupar seran molt variades i entretingudes.

Com si fos poc, a més de trobar certa varietat de platges i abundants Cales ofertes pel litoral, en ser visitants de la Comarca de la Selva també serem capaços de presenciar els brots d’aigües termals i mineromedicinals de la selva, espècies aquàtiques que són de caràcter rellevant i que són destacables dins dels municipis de Santa Coloma de Farners, Caldes de Malavella i Sant Hilari Sacalm. Dit això, és important acotar que Santa Coloma de Farners és la capital de la Comarca i sota el mateix esquema, Blanes és el municipi més poblat d’aquesta.

Fent cita de relats i experiències turístiques, s’ha arribat a la conclusió que la Comarca de la Selva és una comarca de rutes. Ofereix més de 920 quilòmetres de rutes amb variacions pel que fa a l’extensió de les xarxes que constitueixen aquests 920 km. Aquests espais són propensos i aptes per a pràctiques convencionals i professionals de senderisme, cicloturisme i BTT.

Travessant la plana o la zona del Ter Brugent i arribant fins a les muntanyes del Montseny – Guilleries, podrem observar la gran oferta econòmica que s’aconsegueix a La Selva. Amb més de 700 restaurants, els quals basen el seu menú en ingredients majoritàriament extrets del mar i, amb un gran repertori d’hotels; podríem delimitar que el territori es troba més que excepcionalment apte.

Aquesta comarca no deixa res a desitjar amb els seus voltants i de la mateixa manera, ofereix una meravellosa i excepcional experiència de turisme i allotjament on la cultura i l’aprenentatge, el bon menjar i les grans experiències; són protagonistes.

.