Catalunya i els seus castells a la "comarca de La Selva" (II part) - Hostal Fabrellas 1914
17807
post-template-default,single,single-post,postid-17807,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Catalunya i els seus castells a la “comarca de La Selva” (II part)

castell Tossa de mar hostal Fabrellas

31 març Catalunya i els seus castells a la “comarca de La Selva” (II part)

Com explicàvem la setmana passada, vam seguir destapant un seguit de castells a la comarca de La Selva que es mantenen vigents en el temps malgrat els anys i que els seus pobles segueixen cuidant-com a grans llegats de la història a Catalunya.

Continuem amb el Castell de Lloret de Mar a 31 km de l’Hostal Fabrellas, el qual es va construir durant la Guerra Civil que va finalitzar en 1.941. En comparació als Castells anteriors aquest es construeix en el segle XX, és a dir; en una era moderna. Per requeriments de l’empresari de les galetes Narcís Plaja i disseny medieval a càrrec d’Isidor Bosch. Podem trobar-los al costat oposat del monument a la Dona Marinera. Des de la Platja de Lloret es troba la millor vista al Castell.

Tossa de Mar acull un dels Castells de Girona més emblemàtics, de tradició pesquera, aquesta regió constitueix un dels racons més encantadors i turístics de la Costa Brava. La construcció es remunta a 1.887 amb la jurisdicció per Alfons el Cast que qualsevol persona que pesqués prop del Castell hauria de pagar tribut al monestir de Ripoll. La importància que va representar el Castell de Tossa de Mar va ser el seu paper com a Torre de defensa davant els pirates nòrdics, donada a la seva privilegiada vista.

Finalment es troba a 16 minuts sense trànsit de l’Hostal Fabrellas ubicat a Caldes de Malavella, el Castell de Vilobí d’Onyar. Data del segle XXI la construcció es va fer utilitzant pedres volcàniques del Crosa. Actualment hi alberga la Casa de Cultura i la Biblioteca Municipal i s’hi celebra en els seus interiors, des de la cavalcada dels reis mags al gener fins a la Festa de Sant Dalmai i el Pessebre Vivent, al desembre.

Com s’aprecia, des de l’Hostal Fabrellas es poden realitzar passejos fins als diferents punts de la comarca i gaudir d’aquestes interessants construccions que daten de segles passats i que continuen presents en els nostres dies. Només has de reservar a la nostra web i veuràs que no et penediràs d’aquesta visita a la comarca de la Selva.

T’esperem!